VANILICE
Da li ih je uopste potrebno predstavljati?
Pretpostavljam da svaka domacica ima svoj recept za vanilice..
Ovo je recept koji godinama koristim,veoma jednostavan i lak za pripremu,sa veoma malo sastojaka.
Ono sto ga izdavaja je da su vanilice spremljene na ovaj nacin posne,pa je nezaobilazan kolač u
danima posta.
Vanilice
Potrebni sastojci:
-250 g margarina
-60 g secera u prahu
-sok od 1 limuna
-250 g brasna
-250g mlevenih oraha
-domaci dzem od sljiva sa cokoladom (ili po ukusu)
-secer u prahu za valjanje vanilica
Priprema:
-250 g margarina umutiti sa 60g secera u prahu i postepeno dodavati sok od 1 limuna.
-Dodati 250 g brasna i 250 g mlevenih oraha,pa sve to dobro umesiti.
-Oklagijom razvuci koru debljine oko 1cm,vaditi vaniice i redjati u pleh.
-Vanilice peci dok ne pobele,na temperaturi od oko 180C-200 oko 10-15 minuta,u zavisnosti od rerne.
-Kada se ohlade,spajati ih dzemom i uvaljati u secer u prahu.
-Dodati 250 g brasna i 250 g mlevenih oraha,pa sve to dobro umesiti.
-Oklagijom razvuci koru debljine oko 1cm,vaditi vaniice i redjati u pleh.
-Vanilice peci dok ne pobele,na temperaturi od oko 180C-200 oko 10-15 minuta,u zavisnosti od rerne.
-Kada se ohlade,spajati ih dzemom i uvaljati u secer u prahu.
Napomena:
-Mlevene orahe mozete staviti i u manjoj kolicini npr.200 g mlevenih oraha i 300 g brasna.
Bitno je da ukupna kolicina suvih sastojaka bude 500g.
-Ja sam koristila domaci dzem od sljiva sa cokoladom,a vi mozete koristiti bilo koji dzem po svom
Bitno je da ukupna kolicina suvih sastojaka bude 500g.
-Ja sam koristila domaci dzem od sljiva sa cokoladom,a vi mozete koristiti bilo koji dzem po svom
ukusu.
-Vanilice su najlepse kad malo odstoje,tako da je najbolje ih pripremiti uvece za sutradan.
-Vanilice su najlepse kad malo odstoje,tako da je najbolje ih pripremiti uvece za sutradan.
Коментари
Постави коментар