PEKARSKE KIFLE
Potrebno je za testo:
- 1 kg brasna
- 1 kocka svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 2 kafene (male) soljice ulja
- 1 kasicica soli
- 1/2 l tople vode
- 1 kafena (mala) soljica secera
- 300g sitnog sira
- 2 zumanca
- so
- 150g pica sunke ili neke duge salame
- 150g sitnog sira
- 50g kecapa
Za premaz kiflica sa sirom:
- 2 belanca
- susam
Za premaz pica kiflica:
- 1 jaje
- 2 kasike mleka
- Priprema:
- Aktivirati kvasac u toploj vodi sa 1 kasiciom secera.Pomesati sve sastojke,dodati nadosao kvasac i zamesiti mekano testo .(Ja obicno mutim sve sastojke mikserom i zicama za testo.Pred kraj,izvadim testo na pobrasnjenu povrsinu i mesim,postepeno dodavajuci brasno,sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke.)
- Testo ostaviti na toplom da naraste oko 30 min.
- Kada testo naraste,razuci testo po pobrasnjenoj povrsini,stavljati fil i savijati kiflice.
- Kifllice premazati odgovarajucim premazom:
- -ako pravite kiflice sa sirom premazite kiflice preostalim belancima i pospite susamom
- -ako pravite pica kiflice-umutite 1 jaje sa dve kasike mleka,premazite kiflice i pospite susamom
- Nakon toga,ostaviti pripremljene kiflice oko 20-30 minuta da narastu,pre nego sto ih stavite u rernu.
- Kiflice staviti u prethodno zagrejanu rernu,na 200C oko 25 minuta.
- Napomena:Duzinu i temperaturu pecenja uvek prilagodite svojoj rerni.
Коментари
Постави коментар