PEKARSKE KIFLE

 Ako trazite recept za prave pekarske kifle,koje su mekane kao pamuk i jako ukusne,onda obavezno isprobajte ovaj recept.Testo je lagano,mozete ih puniti bilo kojim filom po zelji,a dok se peku cela kuca ce neodoljivo mirisati.Imam nekoliko recepata po kojima spremam kiflice,ali ovaj zauzima ubedljivo prvo mesto🏆

Potrebno  je za testo: 
  • 1 kg  brasna
  • 1 kocka svezeg kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 2 kafene (male) soljice ulja
  • 1 kasicica soli
  • 1/2 l  tople vode
  • 1 kafena (mala) soljica secera
Fil sa sirom:
  • 300g sitnog sira
  • 2 zumanca
  •  so
Pica fil:
  • 150g pica sunke ili neke duge salame
  • 150g sitnog sira
  • 50g kecapa

Za premaz kiflica sa sirom:
  • 2 belanca
  • susam

Za premaz pica kiflica:
  • 1 jaje
  • 2 kasike mleka

  • Priprema:
  • Aktivirati kvasac u toploj vodi sa 1 kasiciom secera.Pomesati sve sastojke,dodati nadosao kvasac i zamesiti mekano testo .(Ja obicno mutim sve sastojke mikserom i zicama  za testo.Pred kraj,izvadim testo na pobrasnjenu povrsinu i mesim,postepeno dodavajuci brasno,sve  dok testo ne prestane da se lepi za  ruke.)
  • Testo ostaviti na toplom da naraste oko 30 min. 
  • Kada testo naraste,razuci testo po  pobrasnjenoj povrsini,stavljati fil i savijati kiflice.

  • Kifllice premazati  odgovarajucim premazom:
  • -ako pravite kiflice sa sirom premazite kiflice  preostalim belancima i pospite susamom
  • -ako pravite pica kiflice-umutite 1 jaje sa dve kasike mleka,premazite kiflice i pospite susamom
  • Nakon toga,ostaviti pripremljene kiflice oko 20-30 minuta  da narastu,pre nego  sto ih stavite u rernu.

  • Kiflice staviti u prethodno zagrejanu rernu,na 200C oko 25 minuta.
  • Napomena:Duzinu i temperaturu pecenja uvek prilagodite svojoj rerni. 

                                                           A,sta vi radite kada ste ‚‚Out of office''? 

Коментари

Популарни постови