Dzem od kajsija




Ove godine sam prvi put spremala dzem od kajsija sa Dr.Oetker Dzemfix-om,i vise necu menajati recept  :)
Priprema sa Dzemfix-om je veoma brza i jednostavna,a pri tom se dobije mnogo vise dzema nego tradicionalnim nacinom kuvanja.Ako ipak zelite da spremate dzem tradicionalnom metodom,recept mozete nazi na linku Ovde.

Potrebno je :
1 kg kajsija
350 g secera
1 vanilin secer Dr.Oetker
1 kesica Dr.Oetker Dzemfix 3:1

Kajsije operite, prepolovite, odstranite koštice.Pospite sa 350 g secera i 1 vanilinim secerom, i ostavite sa strane da malo odstoje.

Stapnim mikserom napravite pire od kajsija.Dodajte Dzemfix i dobro izmesajte vocnu masu.
Zakuvajte na jakoj vatri.Cim provri,kuvajte oko 5-10 minuta.Dzem ce biti dosta redak,ali ne brinite,nakon hladjenja postize pravu gustinu.
Odmah potom sipajte u teglice. Zatvorite i okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.




A,sta vi radite kada ste `` Out of office? ``

Коментари

Популарни постови