ROLAT SA MALINAMA

                            



Da li ste znali da posoji preko 200 vrsta malina?Pored uobičajenih pink, mali mogu biti i ljubičaste, crne, pa čak i zlatne!

Osim sto su veoma ukusne,maline su i jako zdrave,pa se preporucuje da se  lisnati delovi  biljke koriste za caj,a plodove je  najbolje  konzumirati sveze posto  su veliki izvor vitamina C  i antioksdianata koje sprecavaju pojavu kancerogenih celija.

Ipak,i pored svih blagodeti voca ne vole svi vocne poslastice.....Da li vise  volite poslastice sa vocem ili cokoladne  poslastice?Kod  nas u kuci je odnos voce:cokolada na 1:4,tako da se  poslastice sa vocem spremaju najcesce leti,jer  su  lagane i  osvezavajuce.....Ovo je upravo jedna lagana poslastica,koja nije mnogo slatka a maline joj daju potrebnu kiselost koja  ce vas osveziti,


Potrebno je:

Za piskotu:
-8 jaja
-8 kasika secera
-5 kasika brasna



Za fil:

-1l  mleka
-10 kasika secera
-4 pudinga od vanile
-250g putera
-150g malina

Priprema:
Umutiti belanca  se secerom u cvrst sam.Dodati zumanca  i brasno,i lagano sve promesati da se smesa izjednaci.
Smesu sipati u  pleh oblozen  papirom za pecenje,stavviti u  prethodno zagrejanu rernu,i peci na 180C oko 20 minnuta,u zavisnosti  od rerne.
Gotovu  koru izvaditi iz  rerne,staviti na vlaznu kuhinjsku krpu,polako uviti  u rolat pazeci  da kora ne pukne,i ostaviti da se ohladi.                                                                                          



Fil:
U serpu sipati 800ml mleka,dodati secer i staviti da provri.Puding razmutiti u 200 ml hladnog mleka,i dodati u provrelo mleko,brzo  mesajuci.Kada dobije potrebnu gustinu,puding skloniti sa sporeta i  ostaviti da se hladi.Maslac peasto umutiti ,sjediniti sa ohladjenim filom  i dobro umutiti mikserom.


Ohladjen rolat odviti,nanet fil,rasporediti maline i ponovo uviti kao rolat.Dekorisati po zelji,ostavite da se dobro ohladi,pa servirati.

Napomena:

Za filove sa vanilom uvek koristite maslac,a ne margarin.Maslac je mnnogo zdraviji,a njegova mlecna strukura ce dodatno obogatiti ukus vanile.


                                                                                A,sta vi radite kada ste  ''out of office''?


Коментари

Популарни постови