ROLAT SA MALINAMA
Da li ste znali da posoji preko 200 vrsta malina?Pored uobičajenih pink, mali mogu biti i ljubičaste, crne, pa čak i zlatne!
Osim sto su veoma ukusne,maline su i jako zdrave,pa se preporucuje da se lisnati delovi biljke koriste za caj,a plodove je najbolje konzumirati sveze posto su veliki izvor vitamina C i antioksdianata koje sprecavaju pojavu kancerogenih celija.
Ipak,i pored svih blagodeti voca ne vole svi vocne poslastice.....Da li vise volite poslastice sa vocem ili cokoladne poslastice?Kod nas u kuci je odnos voce:cokolada na 1:4,tako da se poslastice sa vocem spremaju najcesce leti,jer su lagane i osvezavajuce.....Ovo je upravo jedna lagana poslastica,koja nije mnogo slatka a maline joj daju potrebnu kiselost koja ce vas osveziti,
Potrebno je:
Za piskotu:
-8 jaja
-8 kasika secera
-5 kasika brasna
Za fil:
-1l mleka
-10 kasika secera
-4 pudinga od vanile
-250g putera
-150g malina
Priprema:
Umutiti belanca se secerom u cvrst sam.Dodati zumanca i brasno,i lagano sve promesati da se smesa izjednaci.
Smesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje,stavviti u prethodno zagrejanu rernu,i peci na 180C oko 20 minnuta,u zavisnosti od rerne.
Gotovu koru izvaditi iz rerne,staviti na vlaznu kuhinjsku krpu,polako uviti u rolat pazeci da kora ne pukne,i ostaviti da se ohladi.
Fil:
U serpu sipati 800ml mleka,dodati secer i staviti da provri.Puding razmutiti u 200 ml hladnog mleka,i dodati u provrelo mleko,brzo mesajuci.Kada dobije potrebnu gustinu,puding skloniti sa sporeta i ostaviti da se hladi.Maslac peasto umutiti ,sjediniti sa ohladjenim filom i dobro umutiti mikserom.
Ohladjen rolat odviti,nanet fil,rasporediti maline i ponovo uviti kao rolat.Dekorisati po zelji,ostavite da se dobro ohladi,pa servirati.
Napomena:
Za filove sa vanilom uvek koristite maslac,a ne margarin.Maslac je mnnogo zdraviji,a njegova mlecna strukura ce dodatno obogatiti ukus vanile.
A,sta vi radite kada ste ''out of office''?
Коментари
Постави коментар