Cheescake-Coko plazma

Cheesecake-Coko  plazma
Cheescake-Coko plazma

Ovo je poslastica za sve ljubitelje cheescake-a ,pa cak i one  koji to nisu.Osvojice vas svojim blagim  ukusom,i dobitnom kombinacijjom cokolade i plazme....Sama priprema nije teska,i ne zahteva mnogo vremena,tako da mogu da je ripremaju i pocetnici u kulinarstvu..Jedino sto ce vam biti potrebno su kalupi  za cheescake,sa stranicama koje se otvaraju.

Potrebno je:
-150g maslaca
-350g mlevene plazme
-100g izlomljene plazme
-310g secera u prahu
-700g krem sira
-250g kis.pavlake 20%mm
-0,5l slatke pavlake
-100g rendane cokolade
                                                            -150ml gaziranog soka od pomorandze
                                                            -30g zelatina
                                                            -100g cokolade za kuvanje ili 1 casa menaz glazure

Podloga od  plazme
Izmiksajte130g secera u prahu sa 150g maslaca.Dodajte 300g mlevene plazme i sok od pomorandze.Dobro izmesajte da se smesa ujednaci.Sipajte u kalup velicine 26cm,i ostavite u frizider da se stegne.

Fil:
Zelatin(30g) prelijte sa 100ml hladne vode,i ostavite 10-tak minuta.Nakon toga,zelatin istopite na ringli ili mikrotalasnoj,da dobijete ujednacenu masu,bez grudvica.

Slatku pavlaku umutite prema uputstvu.Krem sir sjedinite sa 180g secera u prahu.Dodajte kiselu pavlaku,i umucenu slatku pavlaku,i dobro umutite mikserom.Dodajte otopljeni zelatin i dobijenu smesu podelite na dva dela.U prvi deo dodajte 50g mlevene i 100g  izlomljene plazmeSipajte u.kalup preko keksa i  vratite u frizder da se hladi..U drugi deo dodajte rendanu cokoladu.Sipajte preko  fila sa  plazmom.Ostavite da  se hladi u frizideru,dok pripremate glazuru.


Glazura:
-100g cokolade za  kuvanje otopite sa 3 kasike vode ,i dodajte 1 kasicicu margarina.
-Ukoliko koristite menaz glazuru,pripremite je prema uputstvu..

                    
                         A,sta vi radite kada ste ''out of office''?






Коментари

  1. Одговори
    1. Ovaj kolac spada u skuplje poslastice.Bice Vam potrebno oko 1000-1300 din,u zavisnosti od trenutne cene potrebnih proizvoda.Mali savet-uvek kupujte proverene I kvalitetne namirnice kako bi Vam kolac uvek uspeo.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови