Cokoladna torta

Ovo je poslastica za sve ljubitelje cokolade....Lagani spoj crne cokolade i maslaca,sa mekanim koricama od oraha,osvojice vas vec na prvi zalogaj...Sama priprema nije teska,a i ne spada u skupe poslastice....Sledi recept:


Cokoladna torta
Potrebno je za 1 koru:
-6 belanaca dobro umutiti sa 6 kasika secera,dodati 3 zumanca,2 kasike brasna ,3 kasike oraha
Umutiti 3 kore,i peci u velikom plehu od sporeta na 200C oko 15-20 min.

                                                             Kora pre pecenja 


Pecena kora 



Fil:
-9 zumanaca kuvati na pari sa 18 kasika secera i 18 kasika mleka,dok zumanca ne pobele ne pobeli.Mesati fil sa zumancima sve vreme,kako se ne bi stvorile grudvice.Ukoliko vam se naprave grudvice,slobodno mikserom izmiksajte fil pre stavljanja cokolade.Dodati 225g cokolade za kuvanje,i mesati dok se ne zgusne (oko 10-tak minuta).Kada se fil prohladi ,dodati 375g maslaca,i dobro izmiksati.
 


Kore filovati jos dok su tople,kako bi upile cokoladni fil i odmekle,i na kraju prezmazati celu tortu cokoladnim filom.Ukoliko su vam se kore ohladile,mozete ih natopiti sokom od pomorandze,kako bi omeksale..Fil ce biti malo redji prilikom nanosenja na koru,ali ce se u frizideru stegnuti taman koliko treba.Najobolje je da torta prenoci u frizideru,kako bi se svi sastojci sjedinili.



Nekoliko napomena:
-Za pripremu cokoladnih poslastica uvek koristite proverene i kvalitetne sastojke.
-Nemojte koristiti margarin umesto maslaca,jer to nece biti ista torta.
-Takodje,nemojte koristiti krem table za kuvanje umesto cokolade,jer se moze desiti da vam fil bude redak.




                                                                                           A,sta vi radite kada ste ''out of office''?







Коментари

Популарни постови