Lazanje od tikvica

  • Tikvice su vrsta povrca koje je veoma lagano i za  pripremu i za jelo.Najbolje su mlade tikvice,koje mozete iskoristiti  u potpunosti,posto nemaju formirane semenke.
  • Kod nas u kuci jedno od omiljenih jela su upravo Lazanje od tikvica,jelo koje je jednostavno za pripremu,a osvojice vas svojim punim ukusom na prvi zalogaj.Ovo je vrsta jela koje mozete pripremiti kao glvnoojelo,a isto tako  i kao hladno predjelo.
  
Lazanje od tikvica

Potrebno je:
-2 kg tikvica
-500g mesanog mlevenog mesa
-1 manja glavica crnog luka
-4 jaja
-100ml mleka
-so,biber,persun
-brasno za valjanje tikvica
-zacini po ukusu
-ulje za przenje



Tikvice ocistiti,iseci po duzini,posoliti i ostaviti sa strane da puste vodu.

Na malo ulja dobro proprziti crni luk,onda dodati mleveno meso,so,biber,persun i ostale zacine po ukusu.

Tikvice ocedite od vode blago,a zatim ih uvaljajte lagano u brasno.



Redjati  u pleh,koji ste prethodno sipali malo  ulja.Slagati red tikvica,red mesa,i zavrsiti sa tikvicama.




 
Pleh prekriti sa alu-folijom i  staviti u prethhdno zagrejanu rernu da se pece oko 15 minuta.Nakon toga,skinuti  foliju.
Umutiti 4  jaja sa 100ml mleka,i preliti preko tikvica.Vratiti u rernu  jjos oko 15 minuta da se dobro zapece.






Napomena:
Ukoliko vam je prilikom slaaganja tikvica i mesa lazanja neravna,kada  prelijete lazanju jajima i mlekom,mozete je izravnati  gnjecilicom za krompir.Tako cete  postici  i da vam se preliv jednako  rasporedi,a i da dobijete lep oblik lazanje.





A,sta vi  radite kada ste ''out of office''?











Коментари

Популарни постови