Homemade pizza
Potrebno je:
1/2 svezeg kvasca
250ml mleka
500g brasna t-400 meko
1 kasicic secera
1 kasicica soli
1 celo jaje
2 soljice ulja
200g svezeg sira
200g stisnjene sunke
300g salame sa povrcem
150g kackavalja
kecap
masline
origano
Priprema:
Kvasac razmutiiti u 250ml toplog mleka sa 1 kasiciom secera i ostaviti da nadodje.
U posebnoj posudi pripremiti ostale sastojke:brasno,1 kasicica soli,1 celo jaje,2 soljice ulja,i dodati nadosli kvasac.Testo dobro izraditi mikserom.Kada testo pocne da se odvaja od stranica posude,onda je gotovo.
Testo prebaciti u veliki pleh i razvuci ga ravnomerno.
Redjati:kecap,origano,svezi sir,sunka,salama
Staviti u prethodno ugrejanu rernu na 200C,da se pece oko 15-20 minuta.(Proverite viljuskom da li je testo peceno-ukoliko je viljuska cista,testo je gotovo)
Kada ste se uverli da je testo peceno,izvadte picu iz rerne i pospite sa 50g kackavalja,pa vratite u rernu da se kackavalj istopi,i pospite maslinama.
Sluzite toplo,uz dodatak jogurt ili mleka.
Коментари
Постави коментар