MEDENO SRCE

Ovo je  ubedljivo najlepsi i mrsni i posni kolac....Ne treba ga posebno predstavljati,jer ga podjednako vole i stari i mladi,i zene i muskarci...Priprema se veoma brzo,a kod nas u kuci  je neizostavi deo posne trpeze.
Mozete ga spremati i u mrsnoj varijanti,samo zamenite vodu sa mlekom...Takodje,mozete koristiti bilo koji dzem,u svakoj varijanti je podjednako lep.

Potrebno je:
-2 case vode (za mrsnu varijntu, potrebno je mleko)
-2 case secera
-4 kasike dzema+4 kasike dzema za premazivanje biskvita
-3 case brasna
-1 kesica cimeta
-1 prasak za pecivo ili 2 kasicice sode bikarbone

Glazura:
-200g cokolade za kuvanje 


Priprema: Secer,vodu i dzem kratko izmiksati (najmanjom brzinom na mikseru) da se sjedine sastojci.Dodati brasno,cimet i prasak za pecivo.Sipati u podmazaan pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200C,da se pece oko 25-30 minuta.

Proverite viljuskom da li je biskvit pečen, ako je viljuska čista kad se izvuče iz sredine izvadite tepsiju iz rerne, u suprotnom produžite pečenje na po 5 minuta.

Pečen biskvit odmah premazati sa 4 kasike dzema,dok je  jos vruc.Ostaviti da  se ohladi na sobnoj temperaturi i da se dzem stegne,pa  onda napraviti glazuru od  cokkolade.

Glazura: Cokoladu  otopite na pari sa malo vode i dok je jos vruca preliti preko cokolade.

Ostaviti kolac u frizider da se cokolada dobro stegne, pa isecite na kocke ili štangle i poslužite.


                                                             A,sta vi radite kada ste ''Out of office''?






Коментари

Популарни постови