ORAH KOCKE

Ovo je  prava poslastica za sve ljubitelje oraha.Sočan biskvit s orasima i filom od cokolade osvojice sve na prvi zalogaj.
Priprema se jednostavno od sastojaka koje uglavnom svi imamo kod kuće.Sama priprema je veoma jednostavna,tako da ovaj kolac mogu praviti i oni koji su apsolutni pocetnici u kulinarstvu.
Potrebno je:
Za biskvit:
2 jaja
400 g šećera
 2 dl ulja
4 dl mleka
400 g brašna
1 prašak za pecivo
200 g mlevenih oraha

Za krem:
7 dl mleka
8 kašika šećera
2 puding ukusa vanile
250 g putera/margarina
100 g cokkolade za kuvanje

Glazura
200g cokolade ili 1 casa menaz glazure

 Umutite jaja sa šećerom.Postepeno dodajte ulje i mleko i mešajte da se sjedini.Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, a na kraju i mlevene orahe.
Pripremljenu smesu izlijte u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 ºC oko 20-30 min u zavisnosti od debljine testa. Napomena:ovo je mera za veliki pleh.
  Po isteku 20 minuta proverite štapićem za ražnjiće da l je biskvit pečena, ako je štapić čist kad se izvuče iz sredine izvadite tepsiju iz rerne, u suprotnom produžite pečenje na po 5 minuta.Pečen biskvit ostavite da se ohladi.
  U odgovarajuću šerpicu stavite veći deo mleka i šećer, zagrevajte do kjučanja, pa umešajte prašak za puding rastvoren u preostalom hladnom mleku.
 Mešajte dok se masa ne zgusne, pa sklonite sud sa vatre i dodajte rastopljenu cokoladu i putera/margarin isecen na kockice da se rastope.Dobro sve promesajte da se masa izjednaci.
 Topli krem nanesite na biskvit, poravnajte, pa  stavite glazuru od cokolade.

Glazura: Cokoladu  otopite na pari sa malo vode i dok je jos vruca preliti preko cokolade.Ukoliko koristite Menaz glazuru u casi,onda je pripremite po uputstvu i prelijte preko kolaca.

 Rashlađen kolač isecite na kocke ili štangle i poslužite.




                                                                                         A,sta vi radite kada ste ''Out of office''?


Коментари

Популарни постови