ORAH KOCKE
Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje oraha.Sočan biskvit s orasima i filom od cokolade osvojice sve na prvi zalogaj.
Priprema se jednostavno od sastojaka koje uglavnom svi imamo kod kuće.Sama priprema je veoma jednostavna,tako da ovaj kolac mogu praviti i oni koji su apsolutni pocetnici u kulinarstvu.
Potrebno je:
Za biskvit:
2 jaja
400 g šećera
400 g šećera
2 dl ulja
4 dl mleka
400 g brašna
1 prašak za pecivo
200 g mlevenih oraha
4 dl mleka
400 g brašna
1 prašak za pecivo
200 g mlevenih oraha
Za krem:
7 dl mleka
8 kašika šećera
2 puding ukusa vanile
250 g putera/margarina
8 kašika šećera
2 puding ukusa vanile
250 g putera/margarina
100 g cokkolade za kuvanje
Glazura
200g cokolade ili 1 casa menaz glazure
Glazura
200g cokolade ili 1 casa menaz glazure
Umutite jaja sa šećerom.Postepeno dodajte ulje i mleko i mešajte da se sjedini.Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, a na kraju i mlevene orahe.
Pripremljenu smesu izlijte u papirom za pečenje
postavljenu pravougaonu tepsiju, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 ºC
oko 20-30 min u zavisnosti od debljine testa. Napomena:ovo je mera za veliki pleh.
Po isteku 20 minuta proverite štapićem za
ražnjiće da l je biskvit pečena, ako je štapić čist kad se izvuče iz
sredine izvadite tepsiju iz rerne, u suprotnom produžite pečenje na po 5
minuta.Pečen biskvit ostavite da se ohladi.
U odgovarajuću šerpicu stavite veći deo mleka i šećer, zagrevajte do
kjučanja, pa umešajte prašak za puding rastvoren u preostalom hladnom
mleku.
Mešajte dok se masa ne zgusne, pa sklonite sud sa vatre i dodajte rastopljenu cokoladu i putera/margarin isecen na kockice da se rastope.Dobro sve promesajte da se masa izjednaci.
Topli krem nanesite na biskvit, poravnajte, pa stavite glazuru od cokolade.
Glazura: Cokoladu otopite na pari sa malo vode i dok je jos vruca preliti preko cokolade.Ukoliko koristite Menaz glazuru u casi,onda je pripremite po uputstvu i prelijte preko kolaca.
Rashlađen kolač isecite na kocke ili štangle i poslužite.
A,sta vi radite kada ste ''Out of office''?
Коментари
Постави коментар